3 Leziz Girit tarifi

İftar ya da değil, sofranızda değişik bir yemekle ailenizi, misafirlerinizi etkilemek elinizde...

Pekmezli Patlıcan Malzemeler:

* 3 topan patlıcan
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta sarısı
* Zeytinyağı
* Süzme yoğurt pekmezi

Yapılışı: Patlıcanları közleyin. Yumurta sarısına azar azar yağ ekleyerek mayoneze benzer bir karışım elde edin. İçine sarımsağı ve patlıcanları ekleyin. 2 kaşık süzme yoğurt koyarak karıştırın. Üzüm pekmezi koyarak servis edin.

-->
Enginarlı Pilav Bu Malzemeler:

* 4 çanak enginar
* 2 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 bardak Osmancık pirinci
* Zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 1 limon

Yapılışı: Küp küp doğranan soğan ve sarımsakları zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine sekiz parçaya bölünmüş enginarları ekleyin. Limon suyuna iki bardak sıcak su ilave ederek tencereye koyun. Enginarlar yumuşadığında pirinci ve tuzu ekleyin. Pirinçler suyunu çektiğinde ince doğranmış dereotunu ve taze soğanı ilave edin.
Not: Kepekli pirinçle de enginarlı pilav yapabilirsiniz. Ancak pişmesi çok daha uzun sürüyor. Ve iki katı su gerekiyor.

Girit Usulü Yaprak Ciğer Malzemeler

* 1/2 kg. dana ciğer (Yaprak olarak kesilmiş)
* 5 patates
* 2 kuru soğan
* Sumak
* Un
* Sıvıyağ

Yapılışı: Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın. Soğanları sumakla karıştırıp karamelize edin. Ciğeri unlayıp kızgın yağda bir dakika kızartın. Patatesi, karamelize soğanı ve ciğeri üst üste koyarak servis edin.

Yorumlar