Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.3



Işıltılı lüks dokuların podyumları ele geçirdiği ve soğuk kış ayları için tasarlanmış göz alıcı dış giyimlerin kol gezdiği kullanışlı parçalar, sonbahar yaklaşırken stil sahibi bir gardırobu yapabilecek en iyi yatırımlar olacağa benziyor. O halde 2012 Sonbahar-Kış koleksiyonları dosyamızı incelemeye başlayın!..

İsveç etiketin kreatif direktörü Jonny Johansson 2012 Sonbahar-Kış sezonuna büyük değişimle giriş yapıyor. Acne iyi bir denim markası olarak tanınmasının da önüne geçecek bir koleksiyon hazırlayarak, güz sezonunda parkalara, geniş pantolonlara, motorcu deri ceketlere, jean ceketlere, derin yırtmaçlı dar eteklere ve kapitone bluzanlara yer veriyor. Mühendislik harikası sayılabilecek ultra 'oversize' tasarımların yer aldığı koleksiyon, sert kenarların ve kontrast tonlamaların birleşiminden oluşuyor. Bel kısmına yerleştirilen geniş kemerler, Acne'nin koleksiyonunda olduğu kadar diğer markaların da hit aksesuarı oluyor. Akıllı oynamaların gerçekleştiği tasarımlarda bej, gri, limon sarısı, hardal, şeftali, bordo, fıstık yeşili, zeytin yeşili, siyah, bebek pembesi ve kırmızı renkleri kullanılıyor. Doku olarak yünü, süeti ve deriyi tercih eden markanın, tasarımlarında origami sanatına rastlıyoruz.

Proenza Schouler
Asya'nın savaşçı ruhuna rastladığımız Proenza Schouler koleksiyonu, kalın topuklu çizmelerin eşliğinde acımasızca ruhumuza işliyor. Koleksiyon hazırlığı öncesi tatilini Himalayalar'da geçiren Lazaro Hernande geri dönerken, beraberinde acımasız samurayın gardırobunu yanına alıyor. Pike, deri ve kapitone gibi korumaya yönelik dokuların kullanıldığı tasarımlarda, asimetrik formlara yer veriliyor. Uzakdoğu elbiselerini andıran tasarımlar, koleksiyonun feminenliğini ortaya çıkarıyor. 'Oversize' şekliyle dikkat çeken ceketler, geniş yapılarıyla neredeyse kafes işlevini yerine getiriyor. Perforenin ve brokarun rol oynadığı koleksiyon, krizantem gibi çiçeklerin detaylandırılmasıyla akşam organizasyonlarında dikkatleri üzerinize toplamanızı sağlayacaktır. Detayların büyük bir özenle konumlandırıldığı kreasyonda, volanlı kısa elbiseler ipek işlemeli kuşlarla süsleniyor. Bizi Asya'nın kökenlerine götüren tasarımlar, modern olduğu kadar baştan çıkarıcı yönleriyle ön plana çıkıyor. Beyazın ana renk olduğu koleksiyonda, mavi, turuncu, nane yeşili ve kırmızı ara renkler oluyor.
Vivienne Westwood
Çılgın tasarımlarına alıştığımız Vivienne Westwood, koleksiyonunda kalıplara sığamayan İngiliz serserisini günümüze taşıyor. Sıradışı kumaşların, renk oyunlarının, baskıların ve detayların kullanıldığı 2012 Sonbahar-Kış kreasyonu, eksantirik yapısıyla her zamankinden daha geleneksel görünüyor. Tüvitin, tülün ve ipeğin baş rolde oynadığı tasarımlarda, pembe, turkuaz, gri, kahverengi ve kırmızı sıkça kullanılan renkler oluyor. Desen karmaşasının yaşandığı ve göz kamaştırıcı simlerin hipnotize ettiği koleksiyonda, ışıltılı kristallerin süslediği korselere ön plana çıkıyor. Vivienne Westwood'un maceracı yönünü, onyedinci yüzyıla bakan sonbahar koleksiyonunda tekrar keşfediyoruz. Her daim bir hikayeyle kollarımızda yer eden olağanüstü çantalar, koleksiyonun dikkat çeken aksesuarları arasında.

DSquared2
Dean ve Dan Caten yeni sezon koleksiyonunda bizi organize ettikleri lise mezuniyetinin balosuna hazırlıyorlar. 50'li yılların özgürlük sembollerinin gezindiği tasarımlar, lise yıllarının isyankar tutumuna ve büyümek istemeyen havalı gençlerin sabırsız zamanlarına doğru yola çıkıyor. Retronun en havalı hallerine rastladığımız giysiler, lüks mücevherlere ve kürklere sarılıyor. Annelerinin gardırobunu işgal eden kızların, cüretkar giysileri topladığı zamanlar DSquared2'ın 2012 Sonbahar-Kış kreasyonunda yeniden hissediliyor. Gres'in tarzınının popüler olduğu döneme ışık tutan tasarımların arasında diz boyu kalem etekler, bilek üstü pantolonlar, kısa kollu ceketler ve ipek gömlekler ön plana çıkıyor. Açık mavinin, beyazın, sarının, siyahın, kırmızının, mercanın ve yeşilin donattığı tasarımlar, vücudu saran yapısıyla feminenliği vurguluyor. Timsah derisi, denim, yün, dantel, ipek ve vizon gibi dokuların tercih edildiği koleksiyonda, vintage çantalar, broşlar, inci kolyeler, taşlı küpeler ve cat-eye gözlükler büyüleyici tasarımlar oluyor. Şaaşalı olduğu kadar espirili yönünü de ortaya koyan DSquared2, iddialı parçaların adresi olmaya devam ediyor.
Stella McCartney
Stella McCartney'in bu koleksiyonunda klasik olduğu kadar maskülen görünümlü tasarımlar yer alıyor. Fakat tasarımlarda seçilen yumuşak kumaşlar ve bel kıvrımını vurgulayan ceketler, koleksiyonun feminenliği ortaya çıkarıyor. Geleneksel yalın tarzını sürdüren tasarımcı, modern kadınların vazgeçilmez stilleri için tasarımlarında sportif şıklığı bir araya getiriyor. Erkek gardırobunun ikonik parçalarını toplayan Stella, birbirinden renkli pamuklu gömleklerinde jakarlı desenlere yer veriyor. Organze yakaların baş rolde oynadığı paltoların ve ceketlerin dışında, mini örme elbiseler dikkat çeken parçalar arasında. Mavi, beyaz, kahverengi, pembe, gri, fuşya, siyah ve yeşil renklerinin kullanıldığını gördüğümüz koleksiyonda; yün, pamuk, saten, organze gibi dokular tercih ediliyor. Smokin ceketler ve omuzları dik paltolar sayesinde şıklığı yakalarken aynı zamanda soğuk kış günlerinde üşümemiz imkansız görünüyor. 'Flippy' eteklerin zarifliğine kapılan koleksiyon, spor görünümle şıklığın arasındaki dengeyi en iyi şekilde yakalıyor.




Yorumlar